WYKAZ ALERGENÓW W KANAPKACH
- Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (1,3,6,10)
- Żółty ser, pomidor, ogórek zielony, kiełki (1,7)
- Ser feta, pomidor, ogórek zielony, rukola (1,7)
- Żółty ser, szynka drobiowa lub wieprzowa, pomidor, ogórek zielony (1,6,7,9)
- Ser feta, szynka drobiowa lub wieprzowa, pomidor, ogórek zielony (1,6,7,9)
- Ser camembert, papryka, rukola (1,7)
- Żółty ser, pomidor, ogórek szwedzki, salami (1,6,7,9)
- Ser camembert, winogrono ciemne, rukola (1,7)
- Twarożek śmietankowy, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek (1,7)
- Twarożek śmietankowy, pomidor, rzodkiewka, kiełki (1,7)
- Kiełbasa chłopska, ogórek kiszony, musztarda (1,6,9,10)
- Pieczarki smażone, sos majonezowo-keczupowy, żółty ser tarty (1,7,10)
- Ser mozzarella, pomidor, bazylia (1,7)
- Mięso mielone pieczone, sos hamburgerowy, ogórek kiszony (1,6,10,12)
- Jajko gotowane, rzodkiewka, majonez, szczypiorek (1,3,6,10)
- Kurczak gotowany, brzoskwinia, rukola, majonez (1,12)
- Twarożek śmietankowy, łosoś wędzony, szczypiorek (1,7)
- Serek topiony śmietankowy, szynka szwarcwaldzka, rukola (1,6,7,9)
- Kurczak pieczony, sos majonezowo-keczupowy, ogórek szwedzki (1,6,10,12)
- Ser Feta, burak pieczony, Szpinak (1,7)
- Żółty ser, pomidor, ogórek szwedzki, sos majonezowo-keczupowy, boczek pieczony (1,6,7,9,10)
- Pasztet pieczony, pomidor, ogórek kiszony (1,6,9)
- Kurczak gotowany, pasta pieczarkowa z pietruszką (1,12)
- Łopatka pieczona, musztarda miodowa, czerwona cebula (1,6,9,10)
- Kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, musztarda, czerwona cebula (1,6,9,10)
- Jajko gotowane, rzodkiewka, łosoś wędzony, szczypiorek (1,3)
- Szynka drobiowa lub wieprzowa, jajko gotowane, pomidor, majonez, szczypiorek (1,3,6,9,10)
- Schab pieczony, brzoskwinia, rukola, majonez (1,6,9,10)
- Szynka swojska, ogórek zielony, sos tatarski (1,6,9,10)
- Boczek wędzony parzony, jajko gotowane, pomidor, majonez, szczypiorek (1,3,6,9,10)
WYKAZ ALERGENÓW
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.